17 Eylül 2015 Perşembe

Doğadan gelen güzellik:Argan Yağı


Eveeet,bugünlerde adını çokça duyduğumuz herkesin dilinde olan ayrıca artık mahalle bakkallarında bile satılan Argan Yağı'ndan ve tabiki faydalarından bahsetmek istedim.

Doğanın bir mucizesi olan Argan Yağı'nın o kadar çok faydası var ki nerden başlayacağımı bilemiyorum.


İlk olarak cildimizdeki etkilerinden bahsedeyim.













Cilt: Argan yağı bol miktarda E vitamini içerdiğinden dolayı cildi sıkılaştırır ve dolayısıyla kırışıklıkları önleyici doğal bir serum görevi görür.
Cilde ihtiyacı olan nemi kazandırır.




argan yağı ile ilgili görsel sonucu

Ayrıca argan yağı akne ve sivilce tedavisinde doğal bir yöntem olarak kullanılabilir.

Akşam yatmadan önce bir kaç damla argan yağını parmaklarınız veya bir pamuk yardımıyla temizlenmiş cildinize küçük daireler şeklinde masaj yaparak sorunlu bölgeye sürebilirsiniz.Sivilce ve sivilce lekelerine iyi gelecektir.








Saç: Heralde saç dökülmesinden yakınan bir çok kişi vardır.Bunu çözmek için kremlere,bakım serumlarına dünyalar kadar para dökmenize gerek yok.Argan yağı bu konudada yardımınıza yetişiyor.

Saç dökülmesinden,saçların güçsüzlüğünden yakınıyorsanız;parıl parıl parlayan yumuşacık saçlarınız olsun istiyorsanız çözüm hemen aşağıda...


Güzelce taradığınız nemli saçlarınıza veya saç derinize bir miktar argan yağı ile masaj yapın.Daha sonra argan yağını 30 dakika bekletin.Bir havluyla başınızı sararsanız argan yağının daha iyi nüfuz etmesini sağlarsınız.Yarım saat geçtikten sonra saçınızı durulayıp,daha güçlü ve yumuşacık saçlara sahip olacaksınız...




Tırnak: Argan yağı sayesinde kırılmayan,daha güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Bir kaç damla argan yağı ile tırnak yüzeylerine ve diplerine uygulayın.Argan yağı tırnaklarınızı güçlendirecek,kolay kırılmasını önleyecektir.












1 yorum:

  1. muhammetsirn.blogspot.com blogunuz daha özenle yapmaniza yardimci oluyoruz

    YanıtlaSil