14 Eylül 2015 Pazartesi

Kore dizilerinin göz bebeği:Boys Over Flowers


Merhaba arkadaslaar.
Türkçe karşılığı 'Yaban Çiçeği' olan benimde çok severek izlediğim bir dizi olan "Boys Over Flowers" hakkında görüşlerimden,dizinin kadrosundan ve konusundan bahsetmek istedim.

2009 yılında KBS2 kanalında yayınlanan bu muhteşem dizide aşk o kadar güzel anlatılmış ki...
Her biri 1 saatten oluşan 25 bölümlük dizide aşkı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.


Aslında başlangıçta ortada aşk falan yok.Nasıl desem,böyle biraz bizim Güneş'i Beklerken  benziyor başta.Atarlı ve cesur bir kız ve onunla uğraşan zengin bir çocuk.

Ku Hye-sun'un canlandırdığı atarlı baş karakterimiz Geum Jan Di ve Kore'nin en büyük şirketi olan Shinwa group'un varisi olan Gu Jun Pyo'yuda Lee Min-Ho canlandırıyor.

Biraz ayrıntıya girelim;Ailesiyle birlikte Kuru Temizleme işleten Geum Jan Di,tesadüfen Kore'nin çok ünlü bir okulu olan Shinwa lisesindeki çocuğun hayatını kurtarıyor ve gel gelelim bu fakir kız bir şekilde o okula gitmeye başlıyor.Ve daha sonrasında oldukça tek düze geçen hayatı,kendisinin bile anlam veremediği olaylarla doluyor.


Hadi karakterlere geçelim ;


boys over flowers gu jun pyo ile ilgili görsel sonucuGu Jun Pyo

Kore'nin en büyük şirketinin varisi,dolayısıyla oldukça tanınıyor.Zengin olmanın verdiği bir şımarıklık var tabiki üzerinde.Ama aslında altın gibi bir kalbi var.Geum Jan Di ile tanıştıtan sonra da zaten olgunlaşıyor.
Ayrıca kızların göz bebeği olan F4 grubunun lideri.
Başta ne kadar gıcık gelse de,sonra ona bayılacaksınız kızlar.Erkenden karar vermeyin derim :)
Ama zaten onun o öyle tatlı,öyle şapşal bir karakterki sevmemeniz mümkün değil.



boys over flowers geum jan di ile ilgili görsel sonucu
Geum Jan Di


İşte bizim atarlı ama bir o kadar da tatlı olan baş karakterimiz.Biraz saf maf ama iyi bir kız.
Tabi Ji Hoo'yu bırakıp nasıl da Jun Pyo'ya aşık oldu onu anlamış değilim.(Lee Min Ho hayranları lütfen kızmasın,onu çok severim ama Hyun Joon'un yeri ayrı bende.)

Tüm F4 üyeleri arasında sevilen,korunan bir kız olduğu için diğer kızlar tarafından oldukça kıskanılıyor.Hatta yakın bir arkadaşı da Jun Pyo'ya aşık olduğu için ona kazık atıyor.Neyse buralara girmeyelim izleyip öğrenin :)


boys over flowers ji hoo ile ilgili görsel sonucu

Yoon Ji Hoo

Küçükken ailesini bir kazada kaybetmiş ve büyükbabasıyla küs olan romantik ve sanatçı ruhlu Ji Hoo benim favorim.Dizide oldukça iyi bir karakter olmasının yanında,karakteri canlandıranın da Kim Hyun Joong olmasının onu sevmemdeki etkiside oldukça büyük tabiki.
Dizinin başında Jan Di onu seviyordu,oysa başkasını.Ama sonra Jan Di, Jun Pyo'yu sevmeye başladı ve Ji Hoo'da daha sonra Jan Di'ye aşık oldu.Ama benim biricik itfaiyecim (diziyi izleyen anlar) sevdiği kızın mutluluğunu kendi mutluluğundan daha önemli görüyor.
Ji Hoo kesinlikle izlediğim diziler içinde en etkilendiğim karakterdi...


kim bum ile ilgili görsel sonucu





So Ji Yung

Ben bu diziyle Kim Bum hayranı oldum.Aslında dizide önemli bir rolü yok.F4 ün Kazanovası olsa da o kadar tatlı bir gülüşü var ki onuda seviyorsunuz.Ama cidden karışık bir aşk hayatı var.




kim joon ile ilgili görsel sonucu


Song Woo Bin

F4'ün son üyesi.Dizide pek rolü yok,o yüzden söyleyebileceğim bir şey de yok pek fazla.Diğerleri kadar olmasa da o da çok tatlıı :)








boys over flowers başkan kang ile ilgili görsel sonucu

Başkan Kang

Jun Pyo'nun annesi ve Shinwa Group'un başkanı olmakla beraber bu kadın tam bir cadı.Jan Di ve Jun Pyo'nun aşkını engellemek için her şeyi yaptı.Ama engelleyemedi tabikii :)




Başlıca karakterler bunlar,birde Jun Pyo'nun ablası var kemdisi idolümdür.Ama rolü pek fazla olmadığı için buraya koymak istemedim beni mazur görün :)



Önerir miyim?Şiddetle öneririm.
Ölmeden önce izlenmesi gereken diziler diye bir liste olsa ilk 10'a girer.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder