15 Eylül 2015 Salı

Supernatural Tanıtım


Bir diğer hayranı olduğumuz "Supernatural" dizisinden de bahsetmeden edemedik.      


10 sezonu oluşan bu korku serisi The CW kanalında yayınlanmaya devam etmektedir. 11. Sezonun yayınlanmasını heyecanla bekliyoruz.                                  

Korku, gerilim, aksiyon, macera, dram ve komedi gibi birçok türden etkiler taşıyan bu dizi aslında bana kalırsa pek de korku sayılmaz. Evet, itiraf etmek gerekirse ilk sezon oldukça korkunçtu. Bir hafta boyunca tavana ve aynaya bakmaktan korkar oldum. Diziyi izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız :) Ama onun dışında diğer sezonların çok korkunç olmadığını düşünüyorum. Ya da belki de alışmışımdır melekler,  şeytanlar, şekil değiştirenlere .dd

Dizini konusuna gelince, Sam ve Dean iki kardeştir ve annelerini küçük yaşta kaybetmişlerdir. Annenin doğaüstü bir varlık tarafından öldürülmesi üzerine babaları tarafından avcı olarak yetiştirilimişlerdir. Tabiki normal hayvan avından bahsetmiyoruz. Av, annelerini öldüren şey gibi doğaüstü varlıklar. Olay, kardeşlerin babalarının kayıp olmasından sonra Sam'in avcılığa geri dönerek tekrar bir araya gelmeleri ile başlar.

Sam'in avcılığı bırakmasının nedeniyse, avcı olmak istemeyip  normal bir hayat sürmek istemesiydi. Babasıyla tartışıp evi terketmişti. Üniversite eğitimi görmüştü ve kız arkadaşı Jessica ile evlilik aşamasına gelmişti. Üniversiteden mezun olduğu gece uzun süredir görüşmediği abisi Dean'in babalarının kaybolduğunu söylemesi üzerine Sam babasını bulmak için son kez ava çıkar. Son mu dedim? Son değil. Sadece Sam son olduğunu sanıyordu. Babalarını aramaları sonucu bir şey çıkmaz. Sam Dean'in ısrarlarına karşı çıkarak eve döner ve Jessica'ya annesine olanların aynısının olduğunu görür. Kötü bi cümle oldu biliyorum ama anladınız siz .dd Bunun üzerine Sam, hem insanları bu gibi yaratıklardan kurtarmak hem de annesinin ve sevgilisinin intikamını almak için yeniden kardeşiyle avcılık yapmaya başlar. Yani genel olarak dizinin konusu "Saving people, hunting things. The family business.". Dizinin tamamı iki kardeşin başından geçen dramatik, komik, korku dolu maceralardan oluşmaktadır.

Dizinin konusu uzun oldu sanırım. İlk bölümü anlattım tamamen .d Ama gerçekten kesinlikle tavsiye ediyorum. 

Aslında 5. sezondan sonra bitecek olan bu diziye son anda fikir değişikliğiyle devam edilmiş. 5. sezon finali efsane bu yüzden.

Ha bide her sezon finalinde çalan "Kansas - Carry On Wayward Son" favorim.

Şimdi gelelim dizinin karakterlerine:


Dean Winchester

 Jensen Ackles dizinin ana karakterlerinden biri olan Dean Winchester'ı canlandırıyor.
Winchester kardeşlerin büyüğü olan Dean, babasına oldukça bağlıdır. Heavy metal hastasıdır. Kadınlara ve içiye fazla düşkündür. Neşeli, komik bir kişiliğe sahiptir. Uçağa binmekten korkar. Onun dışında dizide en sevdiğim karakterdir. Şebek, fazla sevilesi, karizmatik, sempatik ve aşırı yakışıklı bir insancıktır.



Sam Winchester

 Jared Padalecki dizinin bir diğer ana karakteri olan Sam Winchester'ı canlandırmakta.
Sam, Dean'in aksine babasıyla hiç geçinemez. Daha önce babasıyla kavga edip evi terkettiğini tekrar söylememe gerek yok herhalde. Sam üniversite okumuş, zeki bir kişiliktir. Dean'in onla nerd (inek) diye dalga geçtiği çok olmuştur. Çok uzun olan boyu ile tanınır. Bu ciddi ve güçlü görüntüsüne rağmen oldukça hassas ve merhametli bir kişiliğe sahiptir. Olgunluğunu düşünerek bana her zaman asıl abi olması gereken o gibi geldi. Bir de küçüklüğünden beri palyaçolardan korktuğunu söylemeden edemeyeceğim .d Dizinin başında daha yakışıklı olup saçı uzadıkça çirkinleşen Sam, abisi kadar karizmatik olmasa da kendi çapında fena sayılmaz. Yine de seviyoruz seni Samcim üzülme yani giderin var.



Castiel

 Misha Collins ana karakter sayılan Castiel'i canlandırmakta.
Castiel; milattan önceden kalma, üzerinden hiç çıkarmadığı paltosuyla gezen sempatik bir melek. Evet, melek. 4. sezonda ortaya çıkmış olup doğaüstü varlıklardan en karizmatiği. Tek parmağını dokundurarak olayları düzelten, komik esprileriyle diziye neşe katan karakter. Bir ara kendini Tanrı sanan Cass, Winchesterların çok kez hayatlarını kurtarmıştır. 6x10 daki "Bunu pizzacıdan öğrendim." repliği favorim. Meleklerin en iyisi, çok seviyorum.


Crowley

 Mark Sheppard tarafından canlandırılan bir diğer karakter de Crowley.
Eskiden Kesişen Yolların Kralı iken Cehennem'in Kralı haline gelmiş olan bir iblis. Bir çok kişinin çok sevmesine rağmen benim hâlâ ısınamadığım bir karakterdir. Çünkü daha önce diğer şeytanlara güvendiğimizde hep bi bokluk çıkmıştı. Bunda da mutlaka bir şey olacağını düşünüyorum. Ama komik bir karakter, diziye renk katıyor. Ama ayrıca düzenbaz, tam bir piç. Sevsem mi sevmesem mi bilemiyorum. Garip bi karakter valla ne düşüneceğimi bilemedim.



Bobby Singer

Bobby Singer karakterini ise Jim Beaver canlandırmakta.
Dizide sürekli Sam ve Dean'in arkasını toplayan, Winchesterların aile dostu olan şapkalı tatlış avcı. Ya yüzündeki sevimliliğe bakar mısınız. Her ne kadar yaşlı ve huysuz olsa da kaç kez Sam be Dean'in kıçını kurtardı be. Şapkasız halinin gördüğümde eksik hissettiren şapkalı amcamızın "Benden önce ölürsen seni öldürürüm." repliğini de unutmamak gerekir.İdiot demesi efsane zaten. Gerçi idjıt da diyo olabilir. Çözemedim. Ama güzel diyo sonuç olarak. Seviyom kendisini.



--Spoiler--
Leviathanlar tarafından öldürülmesi üzdü. -Ama hâlâ bekliyorum bir şey olup gelmesini. Tabi Sam ve Dean cehennemden çıkınca alışıyor insan.- Ölmeden önce son sözü ağlattı cidden. Saygıyla anıyoruz.
--Spoiler--




 Impala

Ya tabiki de Impala en önemli karakter. Onu anlatmasam olmazdı.
1967 model Chevrolet Impala, tüm evrenin en önemli arabası. 7. Sezonun bazı bölümlerinde mecburen kullanılmamış olup, onun dışında sürekli kullanılan araba. Dizinin neredeyse her bölümünde görülmekte. Dean'e babasından kalan bu araba, yüzlerce kez parçalanmış ve her seferinde Dean tarafından onarılmıştır. Çünkü bu araba Dean'in beybisidir. Evet Dean ona bebeğim diye sesleniyor. Ayrıca üzerinde hâlâ 'DW' ve 'SW' şeklinde kazıdıkları yazılar bulunmaktadır.

"Impala, elbette diğer arabalarda olan her şeye sahipti. Ve olmayan birkaç şeye. Ama bu şeylerin hiçbiri önemli değil. Önemli olan şeyler bunlar. Sam'in kül tablasına sıkıştırdığı oyuncak asker. Hala orada sıkışmış duruyor. Dean'ın havalandırmaya attığı legolar. Bugün bile sıcak hava geldiğinde tıkırdadıklarını duyuyorlar. Bu şeyler arabayı onların yapan gerçekten onların yapan şeyler. Dean onu parçalanmış halinden yeniden oluşturduğu zaman bile o küçük şeylerin kalmasına dikkat etti. Çünkü bu küçük hatalar onu güzel yapan şeylerdi. Şeytan onların nasıl bir araba kullandığını bilmiyor ya da umursamıyor."   
-Chuck 5x22






1 yorum: